Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bibliografia Historii Śląska za ...

Autorzy :
Wrocławskie Towarzystwo Miłośników Historii (1956- )
Polska Akademia Nauk. Oddział (Wrocław)
Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych
Slezské zemské muzeum. Slezský ústav
Herder-Institut (Marburg)
Tytuł pełny :
Bibliografia Historii Śląska za ... / Wrocławskie Towarzystwo Miłośników Historii
Wariant tytułu :
Bibliografie Dějin Slezska, od 1993-
Bibliographie zur Geschichte Schlesiens, od 1994-
Wydawca :
Wrocław : Zakł. Narodowy im. Ossolińskich
Rok wydania :
1954-
Opis fizyczny :
25 cm
Częstotliwość i numeracja :
Nieregularnie
1957/1958-
Zawartość serii :
Prace Komisji Nauk Humanistycznych - Polska Akademia Nauk. Oddział we Wrocławiu
Bibliographien zur Geschichte und Landeskunde Ostmitteleuropas
Acta Universitatis Wratislaviensis
Uwagi :
Od 1964 zestawił Jerzy Pabisz
Od 1964 : Wrocław [ect.]
Od 1966/1967 zestawił Romual Gelles
Od 1972/1973 [kom. red. Mieczysław Klimowicz przewodn]
Lata 1972/1973-1975 ukazują się w serii: Prace Komisji Nauk Humanistycznych
Od 1974 [kom. red. Marian Jakóbiec przewodn.]
Od 1976/1980 pod red. Grażyny Pańko
Od 1976/1980: Wrocław : Agencja Prasowa RP
1981/1985-1986/1987 brak wyd
Od 1988/1989 pod red. Karola Sanojcy
Od 1992 wyd.: CBŚiB UW
Od 1993 tyt. równol.: Bibliografie Dějin Slezska
Od 1993: Wrocław [etc.] : CBŚiB UW [etc]
Od 1994 tyt. równol. również w jęz. niem.: Bibliographie zur Geschichte Schlesiens
Od 1994 ukazuje się w serii: Bibliographien zur Geschichte und Landeskunde Ostmitteleuropas
Od 1994 brak wyróżnionego red
Od 1998 wyd.: Wydaw. UW [etc]
Od 1972/1973: Polska Akademia Nauk. Oddział we Wrocławiu
Od 1976/1980: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych
Od 1992: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych, Slezský Ústav SZM v Opavě
Od 1994: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych, Herder-Institut Marburg, Slezský Ústav SZM v Opavě
Od 1998: Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, Slezský Ústav SZM Opava
Od 2010: Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Verlag Herder-Institut Marburg, Slezské zemské muzeum Opava
Od 2011: Uniwersytet Wrocławski, Herder-Institut Marburg, Slezské zemské muzeum Opava
Temat :
Śląsk
Gatunek / Forma :
Czasopisma
Bibliografia
Współtwórcy :
Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo. wydawca, nakładca
02. Wydawnictwo ciągłe

LDR 04103cas#a2200793#i#4500
001 1282905555704
003 TOR M
005 20200218131228.5
008 990803c19579999pl##x#m######|0####0pol##
035 %a (OCoLC)839166440
035 %a b13046238
040 %a WA N %c WA N %e rda %d TOR M %d TOR M %b pol
046 %k 1957
245 0 0 %a Bibliografia Historii Śląska za ... / %c Wrocławskie Towarzystwo Miłośników Historii.
246 1 3 %a Bibliografie Dějin Slezska, %f od 1993-
246 1 3 %a Bibliographie zur Geschichte Schlesiens, %f od 1994-
260 # %a Wrocław : %b Zakł. Narodowy im. Ossolińskich, %c 1954-.
300 %c 25 cm.
310 %a Nieregularnie
336 %a tekst %b txt %2 rdacontent
337 %a bez urządzenia pośredniczącego %b n %2 rdamedia
338 %a wolumin %b nc %2 rdacarrier
362 0 %a 1957/1958-.
380 %a Czasopisma
388 1 %a 1901-2000
388 1 %a 1945-1989
388 1 %a 1989-2000
388 1 %a 2001-
490 1 %a Prace Komisji Nauk Humanistycznych / Polska Akademia Nauk. Oddział we Wrocławiu
490 1 %a Bibliographien zur Geschichte und Landeskunde Ostmitteleuropas
490 1 %a Acta Universitatis Wratislaviensis
500 %a Od 1964 zestawił Jerzy Pabisz.
500 %a Od 1964 : Wrocław [ect.].
500 %a Od 1966/1967 zestawił Romual Gelles.
500 %a Od 1972/1973 [kom. red. Mieczysław Klimowicz przewodn].
500 %a Lata 1972/1973-1975 ukazują się w serii: Prace Komisji Nauk Humanistycznych.
500 %a Od 1974 [kom. red. Marian Jakóbiec przewodn.].
500 %a Od 1976/1980 pod red. Grażyny Pańko.
500 %a Od 1976/1980: Wrocław : Agencja Prasowa RP.
500 %a 1981/1985-1986/1987 brak wyd.
500 %a Od 1988/1989 pod red. Karola Sanojcy.
500 %a Od 1992 wyd.: CBŚiB UW.
500 %a Od 1993 tyt. równol.: Bibliografie Dějin Slezska.
500 %a Od 1993: Wrocław [etc.] : CBŚiB UW [etc].
500 %a Od 1994 tyt. równol. również w jęz. niem.: Bibliographie zur Geschichte Schlesiens.
500 %a Od 1994 ukazuje się w serii: Bibliographien zur Geschichte und Landeskunde Ostmitteleuropas.
500 %a Od 1994 brak wyróżnionego red.
500 %a Od 1998 wyd.: Wydaw. UW [etc].
550 %a Od 1972/1973: Polska Akademia Nauk. Oddział we Wrocławiu.
550 %a Od 1976/1980: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych.
550 %a Od 1992: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych, Slezský Ústav SZM v Opavě.
550 %a Od 1994: Uniwersytet Wrocławski. Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych, Herder-Institut Marburg, Slezský Ústav SZM v Opavě.
550 %a Od 1998: Instytut Historyczny Uniwersytetu Wrocławskiego, Slezský Ústav SZM Opava.
550 %a Od 2010: Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Verlag Herder-Institut Marburg, Slezské zemské muzeum Opava.
550 %a Od 2011: Uniwersytet Wrocławski, Herder-Institut Marburg, Slezské zemské muzeum Opava.
651 9 %a Śląsk
655 9 %a Bibliografia
710 2 # %a Wrocławskie Towarzystwo Miłośników Historii (1956- ).
710 2 # %a Polska Akademia Nauk. %b Oddział (Wrocław).
710 2 # %a Uniwersytet Wrocławski. %b Centrum Badań Śląskoznawczych i Bohemistycznych.
710 2 # %a Slezské zemské muzeum. %b Slezský ústav.
710 2 # %a Herder-Institut (Marburg).
710 2 # %a Zakład Narodowy im. Ossolińskich. %b Wydawnictwo. %e Wydawca %4 pbl
830 0 %a Prace Komisji Nauk Humanistycznych - Polska Akademia Nauk. Oddział we Wrocławiu
830 0 %a Bibliographien zur Geschichte und Landeskunde Ostmitteleuropas
830 0 %a Acta Universitatis Wratislaviensis
856 4 # %u https://integro.ksiaznica.torun.pl/integro/site/recorddetail/1282905555704 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
990 %a #P
999 %b ktjg (08/02/2018) %c ktjg (08/02/2018 ; 000, 040) %c ktjg (25/04/2018 ; 040, 990+) %c ktjg (30/08/2018 ; 310, 336+, 337+, 338+) %c ktjg (30/08/2018 ; 710, 710+) %c ktjw (18/02/2020 ; 040, 490+, 830+) %r 1957

 Informacja

Anonimowy użytkownik nie może zamawiać i rezerwować dokumentów!

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz