Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Wyszukujesz frazę "Biblioteki publiczne - Polska - od 1989 r." wg kryterium: Temat


Tytuł pełny :
Filmy / [Andrzej Wajda ; red. Joanna Słodowska]
Autorzy :
Wajda, Andrzej (1926-2016)
Wydawca :
Warszawa : Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe
Rok wydania :
2000
Opis fizyczny :
236, [8] s. : il., faks., fot. kolor. ; 35 cm
Temat :
Wajda, Andrzej (1926-2016)
Reżyserzy polscy - od 1944 r.
Gatunek / Forma :
Książki
Literatura faktu, eseje, publicystyka
Przynależność kulturowa Literatura polska
Film polski - od 1944 r.
Publicystyka
Książka
Tytuł pełny :
Wajda mówi o sobie : wywiady i teksty / wstęp, wybór i oprac. Wanda Wertenstein
Autorzy :
Wajda, Andrzej (1926-2016)
Wydanie :
Wyd. 2
Wydawca :
Kraków : Wydaw. Literackie
Rok wydania :
2000
Opis fizyczny :
315, [1] s., [16] s. tabl. : il. ; 25 cm
Temat :
Wajda, Andrzej (1926-2016)
Reżyserzy polscy - od 1944 r.
Gatunek / Forma :
Książki
Literatura faktu, eseje, publicystyka
Przynależność kulturowa Literatura polska
Film polski - od 1944 r.
Bibliografia osobowa
Publicystyka
Książka
Tytuł pełny :
Fotografie = Photography : 1980-1989 / Stanisław Markowski ; [wstęp Andrzej Wajda ; wersja ang. Jan Rybicki]
Autorzy :
Markowski, Stanisław (1949- )
Wydawca :
Kraków : Znak
Rok wydania :
1990
Opis fizyczny :
[7], 115, [9] s. : fot., portr. ; 27 cm
Temat :
Markowski, Stanisław (1949- )
NSZZ "Solidarność"
Ruchy społeczne - Polska - 1944-1989 r.
Gatunek / Forma :
Fotografia polska - 1980-1989 r.
Albumy
Materiały ikonograficzne
Tytuł pełny :
Wesele [Film] / reż. Andrzej Wajda ; scen. Andrzej Kijowski
Autorzy :
Płatek, Krzysztof
Wydawca :
Warszawa : Mediaprofit
Rok wydania :
cop. 2006
Opis fizyczny :
1 dysk optyczny (102 min) : dźw., kolor. ; 12 cm + książka : 71, [1] s. ; 20 cm
Zawartość serii :
Biblioteka Gazety Wyborczej. Omówienie lektury szkolnej 5
Temat :
Wyspiański, Stanisław (1869-1907). Wesele
DVD (standard zapisu danych)
Gatunek / Forma :
Filmy i seriale
Dramat polski - 20 w.
Film fabularny
Film polski - 1956-1989 r.
Materiały pomocnicze dla szkół ponadgimnazjalnych
Dokumenty audiowizualne
Adaptacja filmowa
09. Filmy

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies

Prześlij opinię

Twoje opinie są dla nas bardzo ważne i mogą być niezwykle pomocne w pokazaniu nam, gdzie możemy dokonać ulepszeń. Bylibyśmy bardzo wdzięczni za poświęcenie kilku chwil na wypełnienie krótkiego formularza.

Formularz